Indische Pulled Beef

Deze Indische pulled beef is echt verslavend lekker, hij is pittig, zoet en prikkelt je zintuigen.

Ingrediënten

  • Ongeveer 2 kg rundernek
  • 2eetlepels roomboter
  • scheutjeolie
  • 2ui fijngesnipperd
  • 8teentjes knoflook fijngehakt
  • 6centimeter verse gember geschild en fijngesneden
  • 3theelepel five spice poeder
  • 4eetlepels bruine basterdsuiker
  • 5eetlepels ketjap manis
  • 3theelepel rijstazijn
  • 1eetlepelsambal badjak
  • 1eetlepelsambal oelek
  • 5eetlepels sweet chilisaus
  • snufgemalen zwarte peper en zout
  • 125milliliter kokosmelk

De rundernek goed peper en zouten en dan ongeveer 4 uur indirect op 110 °C garen. Meng in een schaaltje ketjap manis, sweet chilisaus, rijstazijn, five spice, bruine suiker, sambal oelek en sambal badjak.

Fruit in een DO de uien, knoflook en gember, voeg de marinade toe samen met de kokosmelk en roer dit even door. Leg het vlees terug in de DO. Leg de deksel op de pan en laat het vlees 3,5 uur pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 30 minuten zonder de deksel zachtjes pruttelen zodat het meeste vocht kan verdampen. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng het in de pan met de saus. Klaar is je Indische pulled beef. (let er tussentijds wel op dat je vlees niet droog kookt, voeg anders extra kokosmelk of water toe).

 

EET SMAKELIJK !